Μάθε ποια είναι η Αληθινή σου Ταυτότητα

Η ταυτότητα αποτελεί τις βαθύτερες πεποιθήσεις σου. Είναι αυτό που πιστεύεις ότι είσαι.

Το ασχημόπαπο

Σίγουρα, θα έχεις ακούσει το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Το ασχημόπαπο». Η κεντρική ιδέα είναι ότι ένα αυγό κύκνου κατέληξε στη φωλιά μίας πάπιας. Ο μικρός κύκνος βγήκε από το αυγό και βρέθηκε να είναι μέλος σε μία οικογένεια από πάπιες. Όλοι πίστευαν ότι είναι πάπια και το ίδιο έμαθε και αυτό. Ως πάπια, ήταν μία άσχημη πάπια. Τελικώς, όταν μεγάλωσε, αντιλήφθηκε ότι η αληθινή του ταυτότητα είναι αυτή του κύκνου και όχι της πάπιας. Η αλήθεια αυτή άλλαξε τα πάντα γύρω του, τη θέση του και τον ρόλο του στον κόσμο. Άλλαξε την αντίληψη και τη συνειδητότητα του. Άλλαξε τη ζωή του.

Αληθινή ταυτότητα – Ψευδής Ταυτότητα - Πραγματική ταυτότητα

Για λόγους ευκολίας, είναι χρήσιμο να σου εξηγήσω κάποιους όρους που θα χρησιμοποιώ, από τώρα και στο εξής. Οι όροι αυτοί είναι η Αληθινή Ταυτότητα, η Ψευδής Ταυτότητα και η Πραγματική Ταυτότητα.

Αληθινή Ταυτότητα είναι αυτό που όντως είσαι. Ψευδής Ταυτότητα είναι κάθε ταυτότητα που είναι διαφορετική από την δική σου Αλήθεια. Πραγματική Ταυτότητα είναι η ταυτότητα που έχεις αποδεχτεί ως πραγματική και έχεις πιστέψει ότι έτσι είναι. Είναι η ταυτότητα που ενσαρκώνεις.

Ας το δούμε σε παράδειγμα. Η Αληθινή Ταυτότητα του ασχημόπαπου είναι ο Κύκνος. Είναι η Ουσία του, η Αλήθεια του. Είναι μία ταυτότητα αναλλοίωτη, άφθαρτη και παντοτινή. Ό,τι και να συμβεί, ο Κύκνος παραμένει Κύκνος. Ακόμα και με σπασμένα φτερά, με πεσμένα πούπουλα, βουτηγμένος στη λάσπη, ο Κύκνος παραμένει Κύκνος. Την ταυτότητα αυτή, το ασχημόπαπο την αγνοούσε.

Η ταυτότητα που γνώριζε ήταν εκείνη της πάπιας. Η ταυτότητα της πάπιας, αποτελεί για τον κύκνο μία Ψευδή Ταυτότητα, καθότι απέχει από την Αλήθεια του.

Αυτό που πρακτικά όμως έχει σημασία, είναι αυτό που κάθε άτομο πιστεύει και αποδέχεται. Όσο το ασχημόπαπο πίστευε ότι είναι πάπια, τότε η Πραγματική του Ταυτότητα ήταν της πάπιας. Όταν άρχισε να πιστεύει και να αποδέχεται ότι είναι κύκνος, τότε η Πραγματική του Ταυτότητα άλλαξε και άρχισε να εναρμονίζεται με την Αληθινή του Ταυτότητα.

Η σημασία της ταυτότητας

Ας δούμε τώρα, για ποιο λόγο έχουν όλα αυτά σημασία. Η ταυτότητά σου είναι αυτή που καθορίζει τις αξίες και τις πεποιθήσεις σου. Αυτές, με τη σειρά τους, καθορίζουν τις ικανότητες και τις δεξιότητες που αναπτύσσεις, οι οποίες καθορίζουν τις συμπεριφορές και τις πράξεις σου, που επηρεάζουν και διαμορφώνουν σε ένα βαθμό το περιβάλλον γύρω σου, τον φυσικό σου χώρο. Ο φυσικός σου χώρος είναι το πεδίο στο οποίο υλοποιούνται και εκδηλώνονται οι εμπειρίες της ζωής σου, εκεί που ζεις την πραγματικότητά σου.

Βλέποντας λοιπόν τη μεγαλύτερη εικόνα, το πρώτο πεδίο που καθορίζει την πραγματικότητά σου, είναι η Ταυτότητα.

Όταν η Πραγματική σου Ταυτότητα, δηλαδή η Ταυτότητα που ενσαρκώνεις, απέχει πολύ από την Αληθινή σου Ταυτότητα, τότε η πραγματικότητα που δημιουργείς και βιώνεις είναι ασύμβατη με εσένα. Ο κόσμος γύρω σου μοιάζει αταίριαστος, ξένος και εχθρικός. Ακριβώς δηλαδή, όπως ήταν ο κόσμος του κύκνου, όταν ζούσε ως ασχημόπαπο. Όταν η Πραγματική σου Ταυτότητα εναρμονίζεται με την Αληθινή, τότε ξαφνικά όλα μπαίνουν στη θέση τους. Μοιάζει να άλλαξε ο κόσμος όλος. Μοιάζει σαν να μεταμορφώνεσαι. Τίποτα από αυτά τα δύο δεν συμβαίνει. Ούτε εσύ άλλαξες, ούτε ο κόσμος. Αυτό που άλλαξε, είναι οι πεποιθήσεις και η αντίληψή σου. Ο κόσμος του κύκνου δεν άλλαξε. Ούτε ο ίδιος άλλαξε. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι αντιλήφθηκε ποιος είναι αληθινά και άρχισε να συμπεριφέρεται σύμφωνα με την Αλήθεια του.

Αυτό που συνήθως συμβαίνει

Αυτό που συνήθως συμβαίνει, είναι ότι το άτομο αρχίζει να αποδέχεται ψευδή χαρακτηριστικά στην ταυτότητά του, τα οποία ανακατεύονται με τα αληθινά του.  Όσο περνάει ο καιρός, αυτά πλέκονται μεταξύ τους, μέχρι που δεν ξεχωρίζουν. Η Πραγματική ταυτότητα μετατοπίζεται από την Αληθινή προς την Ψευδή. Όσο περισσότερο αποδέχεται το άτομο την Ψευδή του Ταυτότητα, τόσο αρχίζει σταδιακά να αντιλαμβάνεται λιγότερο τα αληθινά του χαρακτηριστικά, έπειτα τα διαστρεβλώνει και τελικά τα παραβλέπει ή και τα απορρίπτει.

Η πορεία που μπορούμε μαζί να ακολουθήσουμε

Η τωρινή σου Πραγματική Ταυτότητα είναι ένα κουβάρι. Η Αληθινή σου Ταυτότητα βρίσκεται στο κέντρο του κουβαριού. Αυτό που βλέπεις στην επιφάνεια του κουβαριού, είναι κυρίως ψευδή χαρακτηριστικά. Ο σκοπός είναι να ξεμπερδέψεις το κουβάρι, να αφαιρέσεις ό,τι είναι ξένο για εσένα και σιγά-σιγά να μείνουν μόνο τα χαρακτηριστικά που αποτελούν την Αληθινή σου Ταυτότητα. Όταν την αντιληφθείς, την αποδεχθείς και πιστέψεις σε αυτό που αληθινά είσαι, η πραγματικότητά σου αλλάζει πολύ γρήγορα.

Η εναρμόνιση της Πραγματικής σου Ταυτότητας με την Αληθινή σου, φροντίζω να γίνει ομαλά και σταδιακά.

  • Αρχικά, σε βοηθάω να αποτυπώσεις και να καταγράψεις την Πραγματική σου Ταυτότητα, όπως τώρα την αντιλαμβάνεσαι.
  • Στο επόμενο βήμα, σε βοηθάω να αντιληφθείς και να αφαιρέσεις όλα όσα ΔΕΝ είσαι. Πετάς λοιπόν από πάνω σου ψευδή χαρακτηριστικά και αρχίζεις να βλέπεις πιο καθαρά την Αληθινή σου Ταυτότητα.
  • Έπειτα, σε βοηθάω να εμβαθύνεις στην ουσία σου. Τα πρώτα χαρακτηριστικά που βλέπεις, είναι τα πιο επιφανειακά. Υπάρχουν όμως βαθύτερα και ουσιαστικότερα στοιχεία από τα οποία αποτελείσαι.
  • Σταδιακά, σε βοηθάω να δεις και να συνειδητοποιήσεις την Αληθινή σου φύση, η οποία είναι κοινή σε όλους τους ανθρώπους.

Ο στόχος αυτής της συνεδρίας

Ο στόχος αυτής της συνεδρίας είναι να γνωρίσεις την Αληθινή σου Ταυτότητα.  Βάση αυτής, θα μπορέσεις να αντιληφθείς τις Αληθινές σου Αξίες και θα επαναπροσδιορίσεις τις πεποιθήσεις σου. Θα αναπτύξεις τις δεξιότητες που χρειάζεσαι και θα υιοθετήσεις τις συμπεριφορές που σου αρμόζουν. Οι πράξεις σου θα είναι εναρμονισμένες με τους στόχους σου και η πραγματικότητα που δημιουργείς είναι αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο. Έτσι, βιώνεις ικανοποίηση και ευτυχία.

 

Θέλεις να μάθεις ποια είναι η Αληθινή σου Ταυτότητα;

Επικοινώνησε τώρα μαζί μου!

Αν ψάχνεις για...

Ενδυνάμωση

μπες στο Fos Training Camp
(Δοκίμασέ το δωρεάν)

Fos Training Camp

Αυτογνωσία

παρακολούθησε τα εργαστήρια του Fos Workshops

 Fos Workshops

Μεταμόρφωση

μάθε για το πλήρες πρόγραμμα Fos Transformation

 Fos Transformation

Απελευθέρωση

επικοινώνησε μαζί μου για μία συνεδρία Fos Breakthrough

Fos Breakthrough

Αν ψάχνεις για...

Ενδυνάμωση

μπες στο Fos Training Camp


Fos Training Camp

Αυτογνωσία

παρακολούθησε τα εργαστήρια του Fos Workshops

 Fos Workshops

 

 

Μεταμόρφωση

μάθε για το πλήρες πρόγραμμα Fos Transformation

 Fos Transformation

 

Απελευθέρωση

επικοινώνησε μαζί μου για μία συνεδρία Fos Breakthrough
Fos Breakthrough

­