Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζω ένα καινούριο μάθημα της Φύσης. Αυτή τη φορά το ερέθισμα το παίρνω από την φυσική και συγκεκριμένα από το κεφάλαιο των ταλαντώσεων. Αν στο σχολείο δεν τα πήγαινες καλά με την φυσική, μην ανησυχείς. Φροντίζω να τα παρουσιάσω όλα με τρόπο απλό και κατανοητό.

Όταν χτυπάμε ένα αντικείμενο ή το τρίβουμε ή το τεντώνουμε και το αφήνουμε απότομα ή γενικώς το διαταράσσουμε ξαφνικά, αυτό έχει την τάση να δονείται. Κατά κύριο λόγο, το κάθε αντικείμενο έχει την τάση να δονείται σε μία συγκεκριμένη συχνότητα, την οποία αποκαλούμε φυσική συχνότητα ή ιδιοσυχνότητα.

Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι το διαπασών. Κάθε διαπασών, από κατασκευής του, έχει μία πολύ συγκεκριμένη συχνότητα.  Η συχνότητα αυτή παράγει έναν ήχο, που μπορεί να αντιστοιχεί σε μία συγκεκριμένη νότα (π.χ. την "λα").

Έστω λοιπόν ότι ένα διαπασών παράγει τη νότα «λα». Κάθε φορά που το χτυπάμε, ο ήχος που βγάλει είναι η συγκεκριμένη νότα, βάση της οποίας ένα μουσικός μπορεί να κουρδίσει το όργανό του.

Όσο δυνατά ή σιγανά και να χτυπήσεις το συγκεκριμένο διαπασών, πάντα «λα» θα βγάζει

Πάμε, τώρα, στο εντυπωσιακό φαινόμενο του συντονισμού.

Έστω, λοιπόν, ότι στερεώνεις κάπου όρθιο το διαπασών (π.χ. το κρατάει κάποιος άλλος) και εσύ παράγεις σταθερά τη νότα «λα» (π.χ έχεις πάρει ένα βιολί και παίζεις τη νότα αυτή). Αυτό που θα συμβεί, είναι ότι χωρίς να έχεις αγγίξει ή χτυπήσει το διαπασών, αυτό σιγά-σιγά θα αρχίσει να δονείται και να παράγει και αυτό τη νότα «λα». Αν αντί της «λα» παίξεις άλλη νότα, το διαπασών μένει ατάραχο.

Φτάνουμε λοιπόν στον ορισμό του συντονισμού.

Συντονισμός καλείται το φαινόμενο κατά το οποίο σε μία εξαναγκασμένη ταλάντωση, η συχνότητα του διεγέρτη είναι ίση με την ιδιοσυχνότητα του ταλαντωτή, με αποτέλεσμα τη μεγιστοποίηση του πλάτους.

Η συνέπεια του συντονισμού που θα μας απασχολήσει είναι «η μεγιστοποίηση του πλάτους».

Ας δούμε τι σημαίνει αυτό πρακτικά.

Παίρνεις ένα οποιοδήποτε ποτήρι. Το χτυπάς με ένα κουταλάκι και ακούς έναν ήχο. Γκλίνγκ! Αυτός ο ήχος έχει μία συγκεκριμένη συχνότητα, την ιδιοσυχνότητα του ποτηριού. Με κάποιον τρόπο (π.χ. με μία ηχητική συσκευή, με ένα μουσικό όργανο ή και με την φωνή σου) αναπαράγεις αυτόν τον ήχο, άρα αυτήν τη συχνότητα. Τι θα συμβεί; Το ποτήρι θα συντονιστεί και θα αρχίσει να δονείται. Στην αρχή, θα υπάρχει κάποια αντίσταση από το υλικό, επομένως θα χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να φτάσει στο μέγιστο πλάτος. Αν όμως συνεχίσεις σταθερά να παράγεις την ίδια συχνότητα, κάποια στιγμή η ταλάντωση θα ξεπεράσει τις αντοχές του υλικού και το ποτήρι θα σπάσει.

Μπορείς να το δεις να συμβαίνει σε αυτό το βίντεο και σε άλλα που υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Όπως και με το διαπασών, σε όποια άλλη συχνότητα και αν εκπέμπεις, το ποτήρι παραμένει ατάραχο.

Μόνο μία συχνότητα μπορεί να ταράξει έντονα ένα αντικείμενο, η δική του ιδιοσυχνότητα

Ας δούμε τώρα πώς εφαρμόζεται αυτό σε εμάς τους ανθρώπους και στη διαδικασία της αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης.

Σου έχει τύχει να πεις σε κάποιον κάτι και αυτός αναπάντεχα να γίνει έξω φρενών; Μάλιστα πολύ εύστοχα, το σχόλιο που κάνουμε σε μία τέτοια περίπτωση, είναι ότι «μάλλον κάποια ευαίσθητη χορδή ακούμπησες».

Κάθε άνθρωπος έχει την ιδιοσυχνότητά του. Στα αντικείμενα αυτή εξαρτάται από το υλικό, το πάχος, το σχήμα κλπ. Στους ανθρώπους εξαρτάται από τον τρόπο που σκέφτονται, δηλαδή τις πεποιθήσεις τους.

Κάθε γεγονός ή κατάσταση δημιουργεί μία συχνότητα. Σε παραλληλισμό με το προηγούμενο παράδειγμα, ο άνθρωπος είναι όπως το ποτήρι και οι καταστάσεις είναι η πηγή μίας συχνότητας.

Όταν μία κατάσταση ταράζει κάποιον άνθρωπο, είναι διότι η συχνότητα που αυτή η κατάσταση δημιουργεί, ταιριάζει με την ιδιοσυχνότητα του ανθρώπου. Οι άνθρωποι που έχουν διαφορετική ιδιοσυχνότητα, παραμένουν ατάραχοι. Όσοι έχουν χαμηλότερη συχνότητα είναι απαθείς στην κατάσταση, όσοι έχουν υψηλότερη συχνότητα παραμένουν γαλήνιοι.

Όταν λοιπόν κάτι συμβαίνει και σε ταράζει, μπορεί η αφορμή να είναι το γεγονός, όμως η βαθύτερη αιτία είσαι εσύ. Αν κάποιος σε θυμώνει, είναι διότι έχεις ήδη θυμό μέσα σου. Αν κάποιος σε στενοχωρεί, είναι διότι έχεις ήδη στενοχώρια μέσα σου. Αν κάποιος σου προκαλεί αισθήματα αγάπης, είναι διότι έχεις ήδη αγάπη μέσα σου.

Ο εξωτερικός κόσμος είναι απλά ο καθρέφτης του εσωτερικού μας κόσμου.

Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα, η κατάσταση που σε ταράζει έχει την ίδια συχνότητα με εσένα, διότι εσωτερικά δημιουργείς την ίδια κατάσταση στον εαυτό σου.

Αν αυτό που σε ενοχλεί είναι η αδιαφορία των άλλων προς το πρόσωπό σου, είναι διότι μέσα σου αδιαφορείς για κάποια κομμάτια του εαυτού σου. Αν σε ταράζει έντονα η κακοποίηση ζώων ή ανθρώπων, είναι διότι μέσα σου κακοποιείς κομμάτια του εαυτού σου. Αν σε ενοχλούν τα ψέματα που σου λένε οι άλλοι, είναι διότι μέσα σου λες ψέματα σε κομμάτια του εαυτού σου. Αν σε ενοχλούν έντονα τα λάθη που κάνουν οι άλλοι, είναι διότι δεν έχεις μάθει να συγχωρείς τα δικά σου. Αν σε ενοχλεί έντονα η ανευθυνότητα των άλλων, είναι διότι μέσα σου δεν έχεις αναλάβει την ευθύνη κάποιον κομματιών του εαυτού σου. Η λίστα μπορεί να είναι ατέλειωτη. Σκοπός μου δεν είναι να περιγράψω αυτό που σου συμβαίνει, αλλά να σου παρουσιάσω τον μηχανισμό.

Κάθε εξωτερική κατάσταση που σε ταράζει, σου προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία για ενδοσκόπηση, αυτογνωσία και αυτοβελτίωση.

Κάθε φορά που αλλάζεις πεποιθήσεις, που συμφιλιώνεσαι με τον εαυτό σου, που τον εναρμονίζεις, που θεραπεύεις κομμάτια του, που αγκαλιάζεις μοναχικά κομμάτια του, που φωτίζεις τον φόβο μέσα σου με αγάπη, τότε η συχνότητά σου αλλάζει και γίνεται υψηλότερη.

Και τι γίνεται τότε; Σταματάνε οι καταστάσεις να δημιουργούνται; Όχι βέβαια. Ο κόσμος συνεχίζει να λειτουργεί όπως λειτουργούσε πάντα. Αυτό που αλλάζει είναι ότι εσύ λειτουργείς καλύτερα.

Για να το καταλάβεις καλύτερα, φέρε στο μυαλό σου το ραδιόφωνο. Ένα ραδιόφωνο μπορεί και συντονίζεται με διάφορες συχνότητες. Σε ένα αναλογικό ραδιόφωνο, γυρνάς το κουμπί, μετακινείται η βελόνα και σου δείχνει μία διαφορετική συχνότητα. Με το κουμπί αλλάζεις την ιδιοσυχνότητα του ραδιοφώνου. Αρχίζει λοιπόν και συντονίζεται («συντονιστείτε μαζί μας», λένε ακόμα οι σταθμοί) με την συχνότητα που εκπέμπει ο κάθε σταθμός και μπορεί και λαμβάνει τα αντίστοιχα μηνύματα (τραγούδια, εκπομπές, διαφημίσεις, νέα κλπ). Το ότι άλλαξες συχνότητα στο ραδιόφωνο, δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι σταθμοί σταμάτησαν να εκπέμπουν. Σημαίνει απλά ότι εσύ ακούς αυτό που επιθυμείς και επιλέγεις.

Κάθε συναίσθημα έχει τη δική του συχνότητα. Όσο πιο ευχάριστο το συναίσθημα, τόσο πιο υψηλή η συχνότητά του. Όσο πιο δυσάρεστο, τόσο πιο χαμηλή. Όσο ανεβάζεις την ιδιοσυχνότητά σου, τόσο πιο εύκολα συντονίζεσαι με το αντίστοιχο συναίσθημα και το βιώνεις.

Επειδή δεν ζούμε μόνοι μας σε αυτόν τον κόσμο, το φαινόμενο του συντονισμού πολλαπλασιάζεται

Φαντάσου σε έναν χώρο, να έχεις στερεωμένα 700 διαπασών. Εκατό από την κάθε νότα. Βάζεις μουσική να παίζει. Αυτό που θα συμβεί είναι ότι κάθε διαπασών θα συντονίζεται, όποτε παίζει η αντίστοιχη νότα. Θα αρχίσει να πάλλεται, άρα το ίδιο θα παράγει τη νότα. Με τη σειρά του, θα συντονίζει το κοντινότερο όμοιό του. Κάθε διαπασών γίνεται πομπός και δέκτης, διεγέρτης και ταλαντωτής. Όταν σταματήσει η μουσική, σχεδόν όλα θα πάλλονται, όμως θα επηρεάζονται μόνο από τα όμοιά τους. Αν για κάποιο λόγο αλλάξει η αναλογία των διαπασών και είναι π.χ. 400 της "λα" και από 50 της κάθε άλλης νότας, τότε στο δωματίο από τη μία θα επικρατεί ο ήχος της "λα", από την άλλη θα ακούγεται και αφότου τα άλλα έχουν σταματήσει.

Αν δεν σου αρέσει λοιπόν ο "ήχος" του κόσμου, άλλαξε τη δική σου ιδιοσυχνότητα και εναρμόνισέ την με τον ήχο που θα ήθελες να ακούγεται.

Αν θες Αγάπη και Ειρήνη στον κόσμο, δημιούργησε μέσα σου αυτή την ιδιοσυχνότητα. Δεν έχει σημασία το τι κάνεις ή το τι προσποιείσαι, αλλά το τι πραγματικά είσαι.

Είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να δημιουργήσεις έναν καλύτερο κόσμο. 

Τα πάντα ξεκινούν από μέσα σου και το μέσα σου είναι μόνο στο δικό σου χέρι να το διαμορφώσεις.

Εσύ επιλέγεις την πραγματικότητα που επιθυμείς και τον κόσμο που δημιουργείς.

 

Fos Breakthrough Coaching

Let your Light shine bright

 

Αν ψάχνεις για...

Ενδυνάμωση

μπες στο Fos Training Camp
(Δοκίμασέ το δωρεάν)

Fos Training Camp

Αυτογνωσία

παρακολούθησε τα εργαστήρια του Fos Workshops

 Fos Workshops

Μεταμόρφωση

μάθε για το πλήρες πρόγραμμα Fos Transformation

 Fos Transformation

Απελευθέρωση

επικοινώνησε μαζί μου για μία συνεδρία Fos Breakthrough

Fos Breakthrough

Αν ψάχνεις για...

Ενδυνάμωση

μπες στο Fos Training Camp


Fos Training Camp

Αυτογνωσία

παρακολούθησε τα εργαστήρια του Fos Workshops

 Fos Workshops

 

 

Μεταμόρφωση

μάθε για το πλήρες πρόγραμμα Fos Transformation

 Fos Transformation

 

Απελευθέρωση

επικοινώνησε μαζί μου για μία συνεδρία Fos Breakthrough
Fos Breakthrough

­